Fietsen in Costa Rica

Fietsen in Costa Rica

Category : Uncategorized

Een geweldige manier om Costa Rica te ervaren!

Drinken, feesten en bruinen op het strand is uw manier van genieten, dan zal dit u waarschijnlijk niet interesseren. Wanneer wel van een beetje avontuur houdt, geïnteresseerd bent in cultuur en natuur, dan is dit voor u!

Maar hoe zit dat nou met het fietsen door Costa Rica? Op de eerste plaats zal het een geweldige ervaring zijn, u zal voelen, proeven en genieten op de meest pure manier van het mooiste van Costa Rica, uw beste ervaring ooit.

Fietsen in de bergen, eten in kleine familie restaurants (Soda´s) en de sympathie die u als fietser ontvangt waar u ook maar komt. U kunt stoppen bij de mooiste verborgen plekken van Costa Rica. Dat zal van grote waarde zijn voor de Costa Rica ervaring. Het leren kennen van de vriendelijke Costaricaanse mensen, terwijl zij zichzelf verbazen over uw uiterlijk en u waarderen om u inspanningen om hen daadwerkelijk te leren kennen. Niet zoals die 99% van van de toeristen. In plaats van rond te rijden in een huurauto of bus met een groep en alleen maar stoppen wanneer de gids of tourleider dit zegt. Op de fiets kunt u gaan en staan waar u wilt en zo leert u het echte Costa Rica kennen!

Als ervaren fietser in Costa Rica en als hotel eigenaar van Hotel Rincón de San José, ontvangen wij al jaren gasten die u voor zijn gegaan en deze geweldige ervaring hebben mogen ervaren.

Fietsen in Costa Rica wint steeds meer aan populariteit. Ook voor het dagelijkse woon- werkverkeer is de fiets inmiddels ontdekt. De mensen hebben door gekregen dat het een goedkope en comfortabele manier van vervoer is. Inmiddels duiken de fietswinkels op in bijna ieder dorp.

Met de fiets door Costa Rica reizen zal u een verbazingwekkende ervaring opleveren. Hier alvast een paar reistips om uw ervaring te verrijken:

 • Leer het Pura Vida leven, vertraag, vergeet niet te genieten en beleef uw reis met de dag!
 • Wees voorbereid
 • Ken je fiets en je eigen fysieke conditie
 • Mountainbike of tour fiets wordt aanbevolen (Bij ons te huur)lago arenal d&h
 • Een goede fysieke conditie zal u helpen om meer te genieten!
 • Reis licht, neem zo min mogelijk mee en maak gebruik van de wasservice wanneer dat nodig is
 • Gebruik waterdichte fietstassen (goed merk is Ortlieb)
 • Het meenemen van uw eigen fiets per vliegtuig kan zeer kostbaar zijn, misschien wilt u het huren van een fiets overwegen en een goedkoper vliegticket kopen. Wij verhuren 29er “MTB” fietsen met een aluminium frame en hydraulische remmen voor $25,- per dag. Voor meer informatie en goede deals kunt u gerust contact met ons opnemen.
 • Bent u gewend aan een eetpatroon tijdens het fietsen, dan kunt u overwegen om wat mee te nemen tijdens uw reis.
 • Eet en drink goed gedurende de dag! Begin de dag met een stevig ontbijt van gallo pinto, lunch met een casado en een verse banaan als tussendoortje, dat zal u de juiste energie geven. Deze maaltijden zijn makkelijk te verkrijgen, meestal goed bereidt en een geweldige budget spaarder. In elk klein restaurant (Soda) en hotel dat u bezoekt zult u deze gerechten kunnen vinden.
 • Tegenwoordig hebben we in Costa Rica veel keuze wat betreft de fietsen, maar niet alle merken zijn beschikbaar. Het is iets anders dan de vele mogelijkheden die we hebben in Europa of Noord-America.Trek, Specialized, Orbea, Giant, Scott zijn de meest voorkomende merken.
 • Houdt in gedachten dat frame maten meestal de kleinere maten zijn en de wielmaat meestal 26 ” is.
 • In de centrale vallei en de grotere steden vindt u fietswinkels voor onderdelen, mocht u ze nodig hebben. Wanneer u speciale wielmaten, zoals 28 ” of speciale banden nodig hebt vergeet dan niet om een reserve mee te nemen.
 • Een race fiets zal niet voldoen, vooral als u bagage wilt mee nemen is dit geen goede keuze.cycling trekking package
 • U heeft een beter zicht als u wat rechterop, op de fiets zit. Op deze manier bent u beter voorbereid op evt. obstakels. U zal beter in staat zijn om de gaten in de wegen te ontwijken!
 • Mountainbikes of hybriden zullen het best geschikt zijn
 • Een helm en een reflector vest zijn verplicht, ook overdag.
 • Zet triple blade en minimaal 7-9 versnellingen op uw achterwiel.
 • Het klimmen van heuvels kan makkelijk oplopen tot zo´n 15%
 • Costa Rica is een beetje anders, zij intrepeteren het dalen en stijgen van hun berghellingen op een andere manier dan wij gewend zijn:
  – “Vlak” is ongeveer 3% van het gemiddelde, deze wegen vindt u voornamelijk aan de Pacifische en Caribische kust
  – “Normaal” is ongeveer 3 a 5% gemiddeld, fietst u een route van ongeveer 50 km dan zou u dit als een gemiddelde hebben over het laagland
  – “Heuvelachtig” is tussen de 5 a 7% gemiddeld, in de centrale vallei en in het gebied rond de Arenal met een route van ongeveer 50 km zou dit uw gemiddelde zijn
  – “Steil” 7 a 10% gemiddeld, voor als u er echt voor gaat! De Poas, Irazu, Rincon de la Vieja, en Sierra de la muerte zijn allemaal wegen die absoluut goed te doen zijn, vooral als u het rustig aan doet en u, uzelf in gedachten houdt.

Elke dag fietsen is iets waar u op voorbereid moet zijn, houdt in gedachten dat de warmte en de hoogte uw conditie kunnen beïnvloeden. Als u zich zwak voelt dan kunt u beter een dag genieten van de Pura Vida!A great experience enjoy cycling Costa Rica

 


Leave a Reply